Friday, December 30, 2011

Setelah 14 tahun...

Posted by Cek Aniz at 10:39:00 PM 0 Strawberry Utk Dipetik Links to this post
Setelah 14 tahun??
Ada apa dengan 14 tahun? Adakah 14 tahun menanti cinta?
Oh tidakk..tidakk..

Just wanna say yang dah 14 tahun aku tak menjejakkan kaki ke Tanah Tinggi Cameron Highlands.
Fine..bunyinya memang sangat ketinggalan tapi nak buat macam mana. Dah abah kurang minat nak pergi. Aku terpaksalah ikut.


Aku conclude Cameron Highlands sebagai tempat yang sangat mententeramkan jiwa dan raga. Ecewwah! But, seriously..Cameron mempunyai suasana dan udara yang bersih dan nyaman.
No wonder lah kenapa orang suka honeymoon dekat Cameron. *kegatalan melampau sudah tiba.


Feeling-feeling ada someone bagi sejambak mawar. Ahakkss!!


She is awesome!! Proud to be her daughter!




Bunga apa ni?
pleasee....don't ask me...lalala =P


Love this pic so much!
Don't know why..but, i really love it..



Cenderamata yg menggoda dengan harga yg sangat mencekik darah.


Yee..aku sangat addict dengan benda alahai ni!
Memang nampak macam kanak-kanak riang..
Tapi itu lah aku..
"Aku tetap aku"


Pesanan Penaja:

"Jadilah diri sendiri..tanpa terikut-ikut dengan gaya hidup orang lain yang hanya indah di mata, namun seksa di jiwa.."



Wednesday, December 28, 2011

Cabaran mengajar kita untuk menghargai hidup..

Posted by Cek Aniz at 10:27:00 AM 1 Strawberry Utk Dipetik Links to this post
Assalamualaikum w.b.t.. 
Lama dah rasanya meng'hupdate' blog aku. Meng'hupdate' means update..hehehe..
Dengan ini aku mengisytiharkan yang aku post entry ni bukan dari PC kesayangan aku tapi dekat rumah pakcik aku. So, sekarang ni location aku dekat Bandar Sunway Semenyih. 
Ada viewers yang tinggal kat sini?? Tolonglah komen.. Boleh jadi kawan aku..hekhekhek



Bila hidup tanpa ummi dan abah, barulah aku belajar macam mana nak menghadapi cabaran dalam hidup. Mungkin dulu aku takut dengan cabaran hidup..
tapi, macam yang pakcik aku cakap, "hidup kita tak dapat lari daripada cabaran. Nak tak nak, kenalah hadapi juga. Barulah boleh jadi manusia!" 
hidup mesti kental, beb!

Kat sini aku belajar macam mana nak manage duit dengan baik. 
Aku dah tak terfikir nak beli benda yang bukan-bukan. 
Sekarang baru aku realize,betapa susahnya ummi dan abah nak cari duit untuk memberi keselesaan dan kesenangan hidup untuk aku. 

Sometimes, aku terfikir macam mana dengan kehidupan anak-anak aku nanti? 
Mampukah aku sediakan segalanya untuk anak-anak aku? 
Sekarang, aku terfikir yang wishlist wanita untuk memiliki suami yang baik dan berpendapatan yang lumayan memang sangat relevan! 
Wanita bukan fikir untuk diri diorang tetapi, untuk masa depan anak-anak diorang. 
Tapi, janganlah kahwin sebab harta pulak. Itu belum tentu bahagia. 


Amboi, Pakcik Google memang tak sayang duit sungguh!

Tadi ummi call, then dia cakap yang dia terbayang-bayang aku kat sekitar rumah. 
Atoyaii, ummi buat rasa rindu aku pada dia bertambah-tambah. 
Buat seketika, aku teringatkan sahabat kesayangan aku, Cek Naja. 
Macam mana dia adapt bila ibu dia dah tak ada lagi. Aku belum tentu mampu jadi sekuat dia.

Alhamdulillah, aku seronok kat sini. Semuanya ada depan mata. 
Nak tesco, billion, giant..
McDonald, KFC..kedai mamak Mehraj..semuanya tinggal tunjuk.
Pakcik dan makcik aku memang sporting habis!
Nasib baik aku tak berapa nak pandai main PS 2 pakcik aku..
Kalau tak, dah lama aku lenjan!


Pesanan Penaja:

"Aku rasa janggal sebab orang panggil aku 'Ustazah Anis'..sedap  tak? Ahakss! "


Wednesday, December 21, 2011

Riwayat sebagai pelajar sekolah menengah...

Posted by Cek Aniz at 9:06:00 AM 1 Strawberry Utk Dipetik Links to this post


Alhamdulillah.. Tamatnya SPM aku pada 29/11 hari tu bermakna tamatlah perjalanan hidup aku sebagai seorang pelajar sekolah menengah. Masa kecik dulu, aku sering tertanya-tanya. Bila nak habis sekolah ni?? Sekarang baru lah aku realize yang aku memang tak patut tanya soalan macam tu. Memang sayang rasanya nak tinggalkan sekolah menengah.

Walaupun sekolah aku tak sehebat Seri Puteri, Kolej Tunku Kurshiah.. but, i'm still proud of my Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Rawang.

Terima kasih kepada SMK Sungai Rawang kerana telah menjadikan saya seseorang yang beridentiti diri.
Sekurang-kurangnye, dapatlah aku naikkan nama SMK Sungai Rawang walaupun tak seberapa. Ahakkss!

Aku cuma mampu menjadi seorang ketua pelajar, juara pidato Puteri Islam peringkat daerah Sepang, johan Syarahan agama daerah sepang.. itu jelah yang aku mampu. Apapun, Alhamdulillah..

Lepas ni, tiada lagi buku rujukan Fizik dan Kimia yang tebal-tebal. Tak ada lagi buku ICT yang berbelit-belit.  Akan merindui saat-saat manis di SMK Sungai Rawang...


Pesanan Penaja:


kawan-kawan di kelas 5 Science
(cbe kira ada brape bnyk pengwas??) hehe

Setelah 14 tahun...

Links to this post
Setelah 14 tahun??
Ada apa dengan 14 tahun? Adakah 14 tahun menanti cinta?
Oh tidakk..tidakk..

Just wanna say yang dah 14 tahun aku tak menjejakkan kaki ke Tanah Tinggi Cameron Highlands.
Fine..bunyinya memang sangat ketinggalan tapi nak buat macam mana. Dah abah kurang minat nak pergi. Aku terpaksalah ikut.


Aku conclude Cameron Highlands sebagai tempat yang sangat mententeramkan jiwa dan raga. Ecewwah! But, seriously..Cameron mempunyai suasana dan udara yang bersih dan nyaman.
No wonder lah kenapa orang suka honeymoon dekat Cameron. *kegatalan melampau sudah tiba.


Feeling-feeling ada someone bagi sejambak mawar. Ahakkss!!


She is awesome!! Proud to be her daughter!




Bunga apa ni?
pleasee....don't ask me...lalala =P


Love this pic so much!
Don't know why..but, i really love it..



Cenderamata yg menggoda dengan harga yg sangat mencekik darah.


Yee..aku sangat addict dengan benda alahai ni!
Memang nampak macam kanak-kanak riang..
Tapi itu lah aku..
"Aku tetap aku"


Pesanan Penaja:

"Jadilah diri sendiri..tanpa terikut-ikut dengan gaya hidup orang lain yang hanya indah di mata, namun seksa di jiwa.."



Cabaran mengajar kita untuk menghargai hidup..

Links to this post
Assalamualaikum w.b.t.. 
Lama dah rasanya meng'hupdate' blog aku. Meng'hupdate' means update..hehehe..
Dengan ini aku mengisytiharkan yang aku post entry ni bukan dari PC kesayangan aku tapi dekat rumah pakcik aku. So, sekarang ni location aku dekat Bandar Sunway Semenyih. 
Ada viewers yang tinggal kat sini?? Tolonglah komen.. Boleh jadi kawan aku..hekhekhek



Bila hidup tanpa ummi dan abah, barulah aku belajar macam mana nak menghadapi cabaran dalam hidup. Mungkin dulu aku takut dengan cabaran hidup..
tapi, macam yang pakcik aku cakap, "hidup kita tak dapat lari daripada cabaran. Nak tak nak, kenalah hadapi juga. Barulah boleh jadi manusia!" 
hidup mesti kental, beb!

Kat sini aku belajar macam mana nak manage duit dengan baik. 
Aku dah tak terfikir nak beli benda yang bukan-bukan. 
Sekarang baru aku realize,betapa susahnya ummi dan abah nak cari duit untuk memberi keselesaan dan kesenangan hidup untuk aku. 

Sometimes, aku terfikir macam mana dengan kehidupan anak-anak aku nanti? 
Mampukah aku sediakan segalanya untuk anak-anak aku? 
Sekarang, aku terfikir yang wishlist wanita untuk memiliki suami yang baik dan berpendapatan yang lumayan memang sangat relevan! 
Wanita bukan fikir untuk diri diorang tetapi, untuk masa depan anak-anak diorang. 
Tapi, janganlah kahwin sebab harta pulak. Itu belum tentu bahagia. 


Amboi, Pakcik Google memang tak sayang duit sungguh!

Tadi ummi call, then dia cakap yang dia terbayang-bayang aku kat sekitar rumah. 
Atoyaii, ummi buat rasa rindu aku pada dia bertambah-tambah. 
Buat seketika, aku teringatkan sahabat kesayangan aku, Cek Naja. 
Macam mana dia adapt bila ibu dia dah tak ada lagi. Aku belum tentu mampu jadi sekuat dia.

Alhamdulillah, aku seronok kat sini. Semuanya ada depan mata. 
Nak tesco, billion, giant..
McDonald, KFC..kedai mamak Mehraj..semuanya tinggal tunjuk.
Pakcik dan makcik aku memang sporting habis!
Nasib baik aku tak berapa nak pandai main PS 2 pakcik aku..
Kalau tak, dah lama aku lenjan!


Pesanan Penaja:

"Aku rasa janggal sebab orang panggil aku 'Ustazah Anis'..sedap  tak? Ahakss! "


Riwayat sebagai pelajar sekolah menengah...

Links to this post


Alhamdulillah.. Tamatnya SPM aku pada 29/11 hari tu bermakna tamatlah perjalanan hidup aku sebagai seorang pelajar sekolah menengah. Masa kecik dulu, aku sering tertanya-tanya. Bila nak habis sekolah ni?? Sekarang baru lah aku realize yang aku memang tak patut tanya soalan macam tu. Memang sayang rasanya nak tinggalkan sekolah menengah.

Walaupun sekolah aku tak sehebat Seri Puteri, Kolej Tunku Kurshiah.. but, i'm still proud of my Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Rawang.

Terima kasih kepada SMK Sungai Rawang kerana telah menjadikan saya seseorang yang beridentiti diri.
Sekurang-kurangnye, dapatlah aku naikkan nama SMK Sungai Rawang walaupun tak seberapa. Ahakkss!

Aku cuma mampu menjadi seorang ketua pelajar, juara pidato Puteri Islam peringkat daerah Sepang, johan Syarahan agama daerah sepang.. itu jelah yang aku mampu. Apapun, Alhamdulillah..

Lepas ni, tiada lagi buku rujukan Fizik dan Kimia yang tebal-tebal. Tak ada lagi buku ICT yang berbelit-belit.  Akan merindui saat-saat manis di SMK Sungai Rawang...


Pesanan Penaja:


kawan-kawan di kelas 5 Science
(cbe kira ada brape bnyk pengwas??) hehe

 

Teh O Ais Limau Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review